tiistai 9. elokuuta 2011

Tulevaisuuskylä-tapahtuma Tampereella 2-3.9!

Torilla tavataan!
Syyskuu alkaa Treen torilla hieman erilaisissa säväreissä, kun torille rakentuu ennen näkemätön kokonaisuus nimeltä Tulevaisuuskylä. Kyseessä on tapahtuma, joka viitoittaa tietä tulevaisuuden Tampereelle ja yleisesti tulevaisuuden kaupungeille. Kylässä visoidaan tulevaisuutta monesta eri näkökulmasta, kuten eko-rakentaminen, kestävä kehitys, tulevaisuuden ravitsemus...jne.
Olen mukana järjestämässä tapahtumaa ja kohtailen epämukavuus- haasteita tällä kertaa toisena tapahtuman juontajista ja esittelen vanhalla kirjastotalolla yhden mallin tulevaisuuden terveyspyramidista,
joten tervetuloa - nähdään siellä!
Lisää virallisempaa informaatiota tapahtumasta alla!

Tampereen keskustorilla järjestetään Tulevaisuuskylä-tapahtuma (lisää linkki: http://tulevaisuuskyla.net/ 2-3.9.2011. Tapahtuman kantava teema on kestävä kehitys ja tulevaisuudennäkymät Tampereella ja/tai muissakin kaupungeissa. Tavoitteena on jakaa tietoa ja tuoda yhteen eri kohderyhmien ihmisiä kuulemaan, miten voimme jokainen olla vaikuttamassa kestävän tulevaisuuden rakentamiseen elämän eri osa-alueilla. 

Tapahtuman ohjelmapuolelta (linkki: http://tulevaisuuskyla.net/kyla/ohjelma/) löytyy erilaisia luentoja liittyen aihepiireihin: ilmastonmuutos, ekokaupungit, talouskasvu- ja lasku, teknologian ratkaisuja ympäristöongelmiin sekä myös myös ravinto- ja terveyspuoli on hyvin näkyvissä. Lauantain ohjelmistossa Satu Silvo ja Saara Aalto kertovat puhtaan ravinnon vaikutuksista omiin elämiinsä ja tämän jälkeen neljä ravintoasiantuntijaa Iiro Riihimäki, Jukka Harju, Jaakko Halmetoja ja Samuli Perälä keskustelevat tulevaisuuden ravinnosta.  Ohjelmistossa on myös aiheeseen liittyviä lyhytelokuvia ja leffoja, esityksiä, arkkitehtuuria sekä ihmiset voivat mm. tutustua naurujoogaan, kokeilla sähköpyöriä ja vierailla eri aihealueiden teemapisteissä, jotka rakennetaan hienon paviljongin sisälle.

Tulevaisuuskylän visuaalinen ilme yhdistelee maanläheistä ekorakentamista, uusiutuvaa energiateknologiaa ja lopunaikojen nomadikulttuuria. Kylänäkymä tarjoilee katsojalle useita rinnakkaisia tulevaisuuksia ja inspiroi oman tulevaisuusajattelun kehittämiseen.Tapahtuma on ehdottoman ympäristöystävällinen ja valaistus ja energia tuotetaan minimipäästöin ja osittain itse aurinkopaneelien ja pientuulivoimalan voimin. 
Tästä voit katsoa lisää tapahtuman arkkitehtuuria ja toteutusta.

Tervetuloa tapahtumaan, joka on täysin ilmainen. Liity tapahtuman Facebook-ryhmään tästä (linkki: http://www.facebook.com/event.php?eid=257729880906334&ref=ts)

Kerro tapahtumasta myös tutuillesi ja jos kirjoitat omaa blogia, mainostus on enemmän kuin suotavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti