tiistai 14. kesäkuuta 2011

Päädyin Paparazzin videolle - Miksi ärsyttää?

Voin kertoa, että epämukavuutta voi kohdata monella tapaa ja toiset ihmiset ja heidän toiminta (esim. Paparazzian muodossa) ovat molemmat kyllä loistavia peilejä meille.

(Videoita katsellessa ottakaa huomioon, että yleisön edessä on tullut oltua satoja tunteja ja sehän näkyy esiintymisen sujuvuudessa? Kuinka moni haluaisi näiden perusteella tulla mun luennolle, PT-valmennukseen, bodybump- tai Xycling tunnille? =) )

"yllättäin "liekki-paradigma" muuttui "antiliekki-paradigmaksi"


Unohdetaan hetkeksi toiset ihmiset ja paparazzit ja ajatellaampa seuraava tilanne...Olet rakentanut uskomuksen, kuten minä, että itsensä esille tuominen on tyhmää ja idioottimaisinta mitä voi olla. Itseasiassa olen vieläkin sitä mieltä, mutta silloin, kun tämä uskomus muuttuu rajoittavaksi tekijäksi vaikka jonkin hyvän asian edistämisessä, niin silloin ollaan kulkemassa ennemminkin varjojen-, kuin valonmaassa.

Nykypäivän muutos teollisuusyhteiskunnasta informaatioyhteiskuntaan on ollut ja on äärettömän nopeaa. Suurin osa meistä ei ole vielä oppinut informaatioyhteiskunnan yhteisöllisiä mahdollisuuksia, jotka perustuvat kommunikoinnin helpottumiseen. Oppiessamme informaatioyhteiskunnassa käyttämään kommunikaation keinoja täydellä kapasiteetilla, saamme jaettua kaiken "tarvittavan" tiedon keskenämme äärimmäisen helposti. Tai kyllähän tieto lähes kaikesta "tarvittavasta" on jo ulottuvillamme, mutta tällä hetkellä emme ole vielä osanneet kommunikoida kaikkea tietoa, mitä meillä on, siinä muodossa, että jokainen pystyisi sen sisäistämään.

Joten meidän tulee kehittyä kommunikaatiossa, mutta ei tietenkään pelkästään tietotekniikan välityksellä, vaan myös sosiaalisissa tilanteissa meidän on kehityttävä näkemään toinen toisemme aidosti.
Nyt kuitenkin takaisin Paparazzien maailmaan...
Sain mahdollisuuden olla mökkeilemässä 1½ viikkoa puhtaan luonnon, hiljaisuuden ja "2+1" kissan keskellä.. Aika oli rentouttavaa ja voisin kuvailla jopa satumaista, liittyen kaikkeen mitä tapahtui ja mitä sain tietää liittyen tähän hetkeen ja tulevaisuuteen(..tästä lisää joskus..)

Kuitenkin toiseksi viimeisenä aamuna, aamu "jumppailujen" jälkeen kun olin kaikessa rauhassa keräilemässä vihreitä luonnonantimia aamupalaa varten, niin paparazzi hyökkäsi paikalle (ja jälkeempäin sain
ymmärtää, että hän tuli)purkamaan aidon esiintymisen pelkoani.

Mitä tarkoittaa aidon esiintymisen pelko?
No yksinkertaisesti se tarkoittaa sitä, että aina, kun olet esilläolontilanteessa sinussa aktivoituu tietynlainen "suojarooli", vedät maskin/esiintymisasun päällesi ja yrität sitten sen välityksille saada kommunikoiduksi syvempiä tuntojasi. Luonnollisesti et koskaan pääse aitoon kosketukseen maailman kanssa, jos näin joko tiedostamatta tai tietoisesti tapahtuu.

Itsestäni tuntuu, että viimeisien vuosien aikana, elämän tuodessa muutenkin paljon muutoksia, olen päässyt lähemmäs ja lähemmäs aidompaa itseäni olemisen, sekä myös toiminnan tasolla, sosiaalisissa sekä esiintymistilanteissa.
Kuitenkin muutosprosessin aikana ja varsinkin alkuvaiheessa kiinnityin todella vahvasti ns. "Liekki-Paradigmaan" ja tietämättämäni yritin kommunikoida "syvyyttäni" tämän yhä pinnallisen, ehkä kuitenkin hieman syvemmän, mutta yhä LATTEAN "Liekeissä-Roolin" kautta.

On kuitenkin niiiin äärettömän vapauttavaa antautua sille, joka aidosti olen ja elää sitä sekä olemisentilassa, että laajenevassa ja ennen kaikkea syvenevässä määrin myös toiminnantiloissa, kunnes niistä rakentuu lakkaamattomia, pysyviä ja jykeviä tasoja elämälleni.
Päädyin siis paparazzin kynsiin ja yllättäin "liekki-paradigma" muuttui "antiliekki-paradigmaksi", mikä oli äärimmäisen vapauttavaa varsinkin, jos ja kun on kärsinyt meinneinä aikoina varjomaailman ns. Kiltin pojan syndroomasta...

Videoista saat varmasti kuvan mitä on kommunikointi ilman jenkkiläistä hypetystä, ilman liekki-paradigmaa. Samaan aikaan uskon, että mitä aidommin voimme kommunikoida aidosta minästämme nousevia elementtäjä, sitä aidommin ihmiset voivat olla ympärillämme ja luonnollisesti sitä kevyempää ja elävöittävämpää kommunikointi on.
On myös hyvä muista: mitä aidommin ihmiset voivat olla ympärillämme sitä enemmän vapautunutta, dynaamista elämän virtaa autamme toisiamme kokemaan...

Riisutaan maskit, näyttelyasut, egot ja tekosyyt, tarinat ja turinat ja ollaan aidosti sitä mitä olemme ja annetaan tekemisen kummuta aitoudesta ja tuoda onnellisuuden täyttävää elämää kauttamme maailmaan...

Päivän tehtävä itselleni(,mutta sopii myös muille):
Elä aidosti syvimpiä sisäisi tuntemuksiasi kunnioittaen kommunikoimalla ne itsellesi ja ulkomaailmaan tarkalleen siinä muodossa missä ne kulloinkin sisempäsi syövereistä nousevat!
Ps. Jos et huomannut, niin kuvaustilanteissa nousi TODELLA KOVIA ärsytyksen tunteita "turhamaisesta" esillä olosta. Vaikka näin jälkeen päin ajateltuna: eipä nämä "turhamaiset" viedeot taida ketään satuttaa ja vaikka satuttaisi, niin ehkä luovun enemmässä määrin "kiltin pojan syndroomasta" ja sanon, että hyvä niin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti